marți, 28 octombrie 2008

Nu fi pungas!



Cine e ‘Pungas’?


Pungasul este cel/cea care atunci cand isi face cumparaturile foloseste foarte multe pungi de plastic pentru a-si transporta sarsanalele.


Ei si?


Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile:


un roman foloseste in medie 250 de pungi de plastic intr-un an (cifrele sunt considerabil mai mari in Bucuresti si orasele mari), de unde rezulta ca, anual, ajung la gunoi aproximativ 5 miliarde de pungi la nivel national; durata de utilizare a acestor ambalaje este de doar 20 de minute; durata medie de descompunere a pungilor de plastic este de 400 de ani;
***
Primul eveniment al campaniei "Nu Fi Pungas!" impotriva folosirii pungilor din plastic se va desfasura luni, 3 noiembrie, intre orele 15 si 18, la terasa Green Hours din Bucuresti. "Arata ca ai stofa! Vino luni, 3 noiembrie cu materiale de acasa....si avem noi ac si de cojocul tau!" este sloganul propus de organizatorul campaniei, Cezar Cherciu, pentru acest eveniment, informeaza Green Report. "Participantii pot aduce orice material textil de acasa, ceva ce nu mai poarta, un tricou vechi sau chiar o pereche de izmene. Noi la punem la dispozitie masini de cusut sa-si confectionezi singuri plase sau desagi"... ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Green Fair sustine campania initiata de Cezar si il felicita pentru initiativa!
Detalii pe site-ul http://www.nufipungas.ro/

Niciun comentariu: